Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σούπα με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

Σούπα με σπανάκι και κρέμα γάλακτος



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι.
Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.

Στη συνέχεια το στραγγίζουμε  και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι.
Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.
Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά