Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σούπα με πράσο και σαφράν

Σούπα με πράσο και σαφράν



Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 λίτρα νερό
2 σκελίδες σκόρδο
20 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 πράσο
30 γραμμάρια πελτέ τομάτας
2-3 σαφράν


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, πλένουμε το πράσο και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Λιώνουμε το βούτυρο στην χύτρα. Προσθέτουμε τους κύβους του πράσου, του κρεμμυδιού και του σκόρδου που το έχουμε τρίψει.

Τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε, βάζουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το σαφράν.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια και τις ρίχνουμε μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά ή για 11 σε χύτρα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά