Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σούπα με παντζάρια

Σούπα με παντζάρια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 πιπεριές κόκκινες
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
7 1/2 φλιτζάνια νερό (στο οποίο έχει βράσει ένα ματσάκι σέλινο)
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
μισό κιλό πατζάρια (τους βολβούς μόνο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες


 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το σέλινο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σούπας μας.Καθαρίζετε και κόβετε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές.

Τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με τα παντζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ζωμό, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
Μόλις γίνει, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά την περνάτε από το μούλτι ή μπλέντερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά