Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σούπα με κριθαράκι, ντομάτα και σπανάκι

Σούπα με κριθαράκι, ντομάτα και σπανάκι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
80 γραμμάρια λάδι
4 ώριμες ντομάτες
200 γραμμάρια σπανάκι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο μαζί με το σπανάκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνίρουμε με με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κρουτόν.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά