Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σούπα με φακές και χόρτα

Σούπα με φακές και χόρτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι φακή
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
3 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα τους
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο ή ξύσμα λεμονιού
 


 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις φακές και τις αφήνουμε να μουσκέψουν, όλη νύχτα, με 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Το πρωί προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό λαχανικών και τις βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν, 1 ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσουν. Συγχρόνως ετοιμάζουμε τα χορταρικά μας.


Τσιγαρίζουμε με το λάδι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και ρίχνουμε το σέλινο με το μαϊντανό, ψιλοκομμένα.
Όταν βράσουν οι φακές, τις περνάμε από μύλο και προσθέτουμε τα χορταρικά και 2 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή και λιγότερο (όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα χορταρικά) και τα βράζουμε για άλλα 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύοντας κάθε τόσο και σερβίρουμε ζεστή με φρέσκο ψωμί.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά