Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ρεβίθια γιαχνί

Ρεβίθια γιαχνί



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 ματσάκι άνηθο
1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο κασέρι
1/2 κιλό ρεβίθια
3 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
 


 

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και την επομένη τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το λουκάνικο, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 60 λεπτά.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με κασέρι και σερβίρουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.5
(8 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά