Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ντοματόσουπα κριθαράκι

Ντοματόσουπα κριθαράκι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
80 γραμμάρια λάδι
4 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνίρουμε με κρουτόν.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.8
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά