Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μινεστρόνε με ζυμαρικά

Μινεστρόνε με ζυμαρικά



Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 κλωναράκια σέλερι
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκαρισμένο πιπέρι
1.500 ml ζωμός λαχανικών
200  γραμμάρια άσπρα φασόλια
3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 ντομάτες


 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε την μία σκελίδα σκόρδου, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.
Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα μυρωδικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες σε κύβους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα, τις ντομάτες, το σέλερι και τον ζωμό λαχανικών.
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό που επιλέξαμε, τα φασόλια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε με ψωμί με μπύρα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά