Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόσουπα με κριθαράκι και καρότα

Κοτόσουπα με κριθαράκι και καρότα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κοτόπουλο ολόκληρο 1.000 - 1.200 γραμμάρια
1-2 ντομάτες ολόκληρες ξεφλουδισμένες
4 καρότα κομμένα στη μέση
5-6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 πράσα (κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος και τα κόβουμε σε ροδέλες)
250 γραμμάρια κριθαράκι
5-6 καρότα σε ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμμένο
1-2 λεμόνια θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους
λίγο σέλερι χοντροκομμένο
2-3 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, τις ντομάτες, τα καρότα κομμένα στη μέση, τις πατάτες, τα πράσα, τα καρότα, το σέλινο,το σέλερι και τα κρεμμύδια.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 45 λεπτά περίπου.

Στο χρονικό αυτό σημείο, βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ψαχνό κρέας.
Κόβουμε το ψαχνό σε κομμάτια και βάζουμε το μισό στην κατσαρόλα.

Ανάβουμε πάλι την εστία.
Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κριθαράκι και το χυμό λεμονιού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά.

Σε 15 με 20 λεπτά η σούπα είναι έτοιμη.
Σερβίρεται ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.9
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά