Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κονσομέ χάουζερ με μοσχάρι

Κονσομέ χάουζερ με μοσχάρι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο, σε μικρές φέτες
1 κολοκύθι, σε μικρά κομμάτια
2 καρότα, σε κομματάκια μπουκιάς
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 δαφνόφυλλο
2 γαρύφαλλα
2 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένοι
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
200 γραμμάρια άγρια μανιτάρια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κότσι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο
2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

 


 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και αλευρώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει παντού.

Ρίχνουμε τις πατάτες και τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.

Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, την περνάμε από λεπτή σήτα, κρατάμε το κρέας και τα λαχανικά στην άκρη και ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με το εστραγκόν να πάρουν μία βράση για ακόμη 5 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά