Γκασπάτσο

by sidagi.gr
445 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια ψίχα ξερού ψωμιού
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλάκια  του γλυκού πάπρικα
2 τριμμένα αγγουράκια
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καλοκαιρινό και δροσερό πιάτο από την Ισπανία!

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στο μπλέντερ και τις κάνουμε πολτό, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές το αγγούρι, και την ψίχα του ψωμιού, το σκόρδο και την πάπρικα, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε στο μπλέντερ.

Χτυπάμε στο γουδί το αλάτι και το ξύδι, και το πιπέρι και τα βάζουμε μαζί με το πολτό όλα μαζί σε μια λεκάνη στο ψυγείο  για δυο ώρες περίπου.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αγγούρι τριμμένο και μερικά παγάκια και σερβίρουμε με σπιτικό ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα