Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φακές

Φακές



Υλικά

½ κιλό φακές
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

 


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φακές και τις πλένουμε.



Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα σκεύος και τις αφήνουμε να μουσκέψουν μέσα σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.
 


Όταν τις βγάλουμε, τις στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά.



Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.



Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό.



Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις φακές,το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης και τις αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
 


Στα 30 λεπτά προσθέτουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι, λίγο ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
 


Αφήνουμε τις φακές να βράσουν άλλα 15 λεπτά.



Μόλις πήξει η σάλτσα είναι έτοιμες και μπορούμε να τις σερβίρουμε.


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.4
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά