Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σιρόπι αγριοκέρασο

Σιρόπι αγριοκέρασο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κιλό αγριοκέρασα
1.200 ml νερό





 


 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα αγριοκέρασα, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κόβουμε στα 2.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, με 1 200 ml νερό.

Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα αγριοκέρασα για 10 λεπτά.
Κτυπάμε τις βρασμένες φράουλες στο μούλτι, να γίνουν ένας απαλός αλλά αραιός πολτός.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα αγριοκέρασα, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και τα 500 γραμμάρια ζάχαρη.
Ανακατεύουμε, όταν δούμε οτί  η ζάχαρη λιώσει δυναμώνουμε τη φωτιά μας και συνεχίζουμε για 4 με 6 λεπτά ακόμη.

Βάζουμε το σιρόπι ζεστό σε μπουκάλια και τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά.

Συνοδέψτε το με παγωτό με μέλι και καρύδια.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά