Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σάλτσα σελινόριζας

Σάλτσα σελινόριζας



Υλικά

1.600 γραμμάρια σελινόριζες
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 πατάτες
1 καρότο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.



Καθαρίζουμε τις σελινόριζες.



Κόβουμε τις σελινόριζες σε πολύ μικρά κομμάτια.



Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.



Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, τις σελινόριζες και το καρότο και τα καλύπτουμε με νερό.
 


Τα αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
 


Μόλις μαλακώσουν τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ.
 


Τα χτυπάμε και το πολτοποιούμε.



Αμέσως μετά,τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα χωρίς να τα βράσουμε περαιτέρω.
 


Απλά συμπληρώνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό και αλατοπιπερώνουμε.



Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
 


Η σάλτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
 


Ταιριάζει περισσότερο με ψητό κρέας.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά