Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σάλτσα σαμπάνιας

Σάλτσα σαμπάνιας



Υλικά

1 ½ φλιτζάνι σαμπάνια
Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 δαφνόφυλλο
5 κόκκοι πιπεριού
Αλάτι


 

Εκτέλεση

Μία εξαιρετική σάλτσα για να συνδυάσετε με το κοτόπουλο ή το ψάρι!

Σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Όταν μαλακώσουν, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε τα ¾ της σαμπάνιας, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και τον ζωμό. Ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ανακατεύοντας συνεχώς.

 

Όταν είναι έτοιμη, περνάμε την σάλτσα από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβάζουμε στην φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη σαμπάνια και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, χωρίς να πάρει βράση.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά