Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σάλτσα γραβιέρας

Σάλτσα γραβιέρας



Υλικά

325 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
150 ml γάλα
ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγη γραβιέρα ή λίγο γάλα ακόμα
 


 

Εκτέλεση

Μια σάλτσα που θα δώσει πικάντικη γεύση τυριού στο ριζότο σας...


Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.


Το αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να βράζει.


Προσέχουμε, δεν πρέπει να το αφήσουμε παραπάνω από αυτό το σημείο γιατί μετά θα φουσκώσει και θα χυθεί.


Μόλις λοιπόν, αρχίσει να βράζει, το αδειάζουμε αμέσως είτε στο πλέντερ είτε στο μούλτι.


Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη χτυπάμε μαζί με το γάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.


Η σύσταση της πρέπει να είναι λίγο πιο πυκνή από αυτή της κρέμας γάλακτος.


Αυτή η σάλτσα συνδυάζεται πολύ ωραία με ριζότο και με μακαρόνια.
 


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά