Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πελτές ψημένου σκόρδου

Πελτές ψημένου σκόρδου



Υλικά

Για 2 άτομα

5 ολόκληρα κεφάλια σκόρδου
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
 


 

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα κεφάλια σκόρδου στις σκελίδες τους και τις ξεφλουδίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε τα σκόρδα στο αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε. Βάζουμε το τυλιγμένο αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα σκόρδα για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάζουμε πιέζοντας το αλουμινόχαρτο με το δάχτυλό μας).

Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα ψημένα σκόρδα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξίδι (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τον πελτέ σε ένα βαζάκι και το βάζουμε στο ψυγείο. Εκεί διατηρείται για 2-3 μήνες.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά