Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μουστάρδα με γεύση μπέικον

Μουστάρδα με γεύση μπέικον



Υλικά

Για 4-6 άτομα

16 παχιές φέτες μπέικον (περίπου 395 γραμμάρια), κομμένα στη μέση σταυρωτά
Ηλιαίλεο προαιρετικά
4 μεγάλα κρόκοι αυγών
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και βάζετε 3 σχάρες στο φούρνο.
Βάζετε τις φέτες μπέικον πάνω στις σχάρες (κάτω από τις σχάρες τοποθετήστε ένα ταψί για να συγκεντρώσετε το λίπος από το μπέικον) Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Μεταφέρετε τα κομμάτια μπέικον σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα περιττά λύπη.
 Από το λίπος που έχει περισσέψει από το ψήσιμο πάνω στο ταψί,  προσεκτικά χύστε το λίπος από το μπέικον σε ένα πυρίμαχο δοχείο, θα πρέπει να φτάσει τα 2/3 του φλιτζανιού (Εάν δεν έχετε αρκετό λίπος μπέικον, προσθέστε το ηλιέλαιο, όπως επιθυμείτε.)

 Αφήστε το λίπος του μπέικον να κρυώσει για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Ενώ το χτύπημα συνεχώς, πολύ ρίχνουμε σιγά σιγά το λίπος μπέικον ή λάδι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να πήξει το μείγμα και αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Χρησιμοποιείται αμέσως ή φυλάσσεται στο ψυγείο για 4 ημέρες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά