Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρεμώδης σάλτσα με ροκφόρ και καρύδια

κρεμώδης σάλτσα με ροκφόρ και καρύδια



Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ροκφόρ θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
Πιπερι


 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.



Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το σκόρδο, βάζοντάς το μέσα στο λάδι ολόκληρο για 1 λεπτό.



Όταν ροδίσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα θρύμματα ροκφόρ.
 


Λιώνουμε το ροκφόρ με μια κλουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος.
 


Την αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου ώστε να δέσει και συμπληρώνουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
ανακατεύουμε καλά.


Η σάλτσα αυτή συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά