Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αραμπιάτα

Αραμπιάτα



Υλικά

400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
Μία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
Μία κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
30 γραμμάρια ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Τρεις σκελίδες σκόρδο
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μία κουταλιά της σούπας κάπαρη
Μισό κουταλάκι βασιλικός ξηρός
Ένα κουταλάκι πιπέρι καυτερό
Μία πρέζα ζάχαρη
Μισό κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Δύο κουταλιές ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα.

 

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρευστη.

 

Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά