Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα ραντίτσιο, αχλάδι και gorgonzola

Σαλάτα ραντίτσιο, αχλάδι και gorgonzola



Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο με γεύση σύκο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα
1 κεφάλι ραντίτσιο
2 αχλάδι καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
3/4 φλιτζάνι ψημένα καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
85 γραμμάρια τυρί gorgonzola ψιλοκομμένη


 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το βαλσαμικό ξίδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το λάδι, χτυπώντας μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ. Πολτοποιήστε μία σκελίδα σκόρδο και ρίξτε τη στο ντρέσινγκ.

Κόβουμε το ραντίτσιο στη μέση, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε κάθετα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε με  τα αχλάδια κομμένα σε φέτες, καρύδια, και τους σπόρους ροδιού. Στη συνέχεια ραντίζουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε την gorgonzola θρυμματισμένη και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά