Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλατα πανζανέλα

Σαλατα πανζανέλα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
280 γραμμάρια ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 αγγουράκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή κρεμμυδιού
¼ φλιτζανιού ελιές ή κάππαρη, ψιλοκομμένες
140 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί , κομμένο σε μικρά κομμάτια ( περίπου 3 φλιτζάνια )
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher ( μείωση κατά το ήμισυ εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο αλάτι )


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο . Ανακατέψτε μερικές φορές και όταν το λάδι είναι αρωματικά , προσθέτουμε το ψωμί κομμένο σε κύβους. Ανακατεύουμε το ψωμί ομοιόμορφα στο τηγάνι, τότε τηγανίζουμε σε μέτρια χαμηλή προς υψηλή θερμοκρασία  μέχρι πάρει χρώμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.

Τοποθετείτε τις ντομάτες, το αγγούρι , το κρεμμύδι και τις ελιές ή την κάππαρη σε ένα μεγάλο μπολ . Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ , ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , το ξίδι , τη μουστάρδα και το αλάτι. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το ψωμί και ανακατέψτε. Προσθέστε το βασιλικό , ανακατεύετε και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά