Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια και αγκινάρες

Σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια και αγκινάρες



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές του γλυκού μπαλσάμικο ξίδι
1/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
400 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες
1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό να βράσει. Βάζουμε μέσα τα σπαράγγια για 3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να παραμένουν τραγανά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε  προσθέτοντας τις ντομάτες και το σκόρδο να σοταριστούν για 5 λεπτά

Σβήνουμε με το ξίδι μπαλσάμικο και αφήνουμε το μείγμα να δέσει για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοποπέρωσε.
Βάζουμε τα σπαράγγια σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τις ντομάτες.

Σέρβιρε με λίγο ακόμη πιπέρι, τριμμένο τυρί παρμεζάνα και καρδιές αγκινάρας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά