Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με ρόκα, λωτό και ντρέσινγκ πορτοκαλιού

Σαλάτα με ρόκα, λωτό και ντρέσινγκ πορτοκαλιού



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζάνι μπύρα της επιλογής σας (κόκκινη ή ξανθιά)
Ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι (περίπου ¼ φλιτζάνι χυμό)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα
 112 γραμμάρια φέτα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν ή καρύδια
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη  
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
6 κούπες ρόκα  
4 λωτοί κομμένοι σε λεπτές φέτες


 

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε  τη μπύρα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό, το ξύδι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνετε την εστία  και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε απ΄την εστία και χτυπήστε ελαφρά  το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη και ετοιμάστε τη σαλάτα.

Για τη σαλάτα
Στο μούλτι ανακατεύετε τη φέτα, ψημένα πεκάν, τη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τη ρόκα μαζί με τους λωτούς κομμένους σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε μαζί με το ντρέσινγκ και το μείγμα απ’ το κατσικίσιο τυρί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά