Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με ραντίτσιο, μαρούλι φριζέ και κίτρινο παντζάρι

Σαλάτα με ραντίτσιο, μαρούλι φριζέ και κίτρινο παντζάρι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κεφαλάκι ραντίτσιο
2 φλιτζάνια μαρούλι φριζέ
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες  
1 κίκτρινο παντζάρι ή κόκκινο κομμένο σε λεπτές
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κρασί από ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, συν για το γαρνίρισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι  παρμεζάνα κομμένο σε λεπτές φέτες


 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή εστία. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε κύβους. Ανακατεύετε καλά και σοτάρετε για 3 -4 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κρεμμύδια απ΄ το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσουν.
Ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Ξεπλύνετε το ραντίτσιο και το μαρούλι φριζέ. Ψιλοκόψτε το μαρούλι και το ραντίτσιο σε λεπτές λωρίδες και ρίξτε τα σε μια σαλατιέρα. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το παντζάρι κομμένο κ’ αυτό σε λεπτές λωρίδες και μετά χτυπάτε ελαφρά μαζί τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ξύσμα και το αλάτι. Ραντίστε μ’ αυτό το μείγμα τη σαλάτα και ανακατεύετε. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά