Σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές και φέτα

by sidagi.gr
462 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε ψιλά καρέ
450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 – 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι  
1 βαζάκι (180 γραμμάρια) μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1/2 βάζο (225 γραμμάρια) κόκκινες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας γεύμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230  βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες, ντομάτες και το σκόρδο σε ένα τηγάνι. Ραντίστε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίστε με το αλάτι. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά.

Βάλτε τα λαχανικά στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, ανακατεύοντας  κάθε 8 έως 10 λεπτά, έως ότου η μελιτζάνα έχει ψηθεί καλά. Αφαιρέστε το ταψί απ’ το φούρνο και ρίχνετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.
Προσθέστε τις καρδιές αγκινάρας, ψητές κόκκινες πιπεριές και τις ελιές Καλαμών, ανακατεύετε καλά. Αφήστε τα λαχανικά  για περίπου 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και Σερβίρετε με τριμμένη φέτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα