Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με ντοματίνια, σέλερι, ρόκα και φέτα

Σαλάτα με ντοματίνια, σέλερι, ρόκα και φέτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

100 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κιλό ντοματίνια
2 ματσάκια ρόκα χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ της σαλάτας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι ακέρωτο (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και το χυμό του)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 
 


 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν και το ντρέσινγκ είναι έτοιμο.
Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βάζουμε τα ντοματίνια στο φούρνο να ψηθούν για 1- 1 ½ ώρα, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους και να γλυκάνουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη ρόκα και το σέλερι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τα ζεστά ψητά ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με φέτα περιμετρικά στη σαλατιέρα ή το σερβίρουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά