Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με μπρόκολο, σταφίδες και μπέικον

Σαλάτα με μπρόκολο, σταφίδες και μπέικον



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το ντρέσινγκ
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορεί να μειωθεί ή να μείνει έξω)
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ή ξύδι απλό
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα
6 φλιτζάνια μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο 2% το τυρί τσένταρ
4 φέτες τραγανό τηγανητό μπέικον ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορους


 

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο σε ένα βαθύ σκεύος και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Στο μεταξύ ρίχνουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα να βράσει για 6 λεπτά και το κόβουμε σε κομμάτια μεσαία και το κρεμμύδι σε ψιλά καρέ.

Για το ντρέσινγκ
Χτυπάμε μαζί τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το μπρόκολο μαζί με τις σταφίδες, το κρεμμύδι και το τυρί.

Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από το μείγμα μπρόκολο, και ανακατέψτε απαλά. Καλύψτε και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.  
Πασπαλίστε τη σαλάτα με το μπέικον και τους ηλιόσπορους.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά