Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με κοτόπουλο, καρύδια και gorgonzola

Σαλάτα με κοτόπουλο, καρύδια και gorgonzola



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
60 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 φιλέτο κοτόπουλο
150 γραμμάρια gorgonzola ψιλοκομμένη 
600 γραμμάρια πράσινη σαλάτα (αϊσμπεργκ, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο) ή 1 λόλα πράσινη
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβο φέτες

Για τη σως
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βαλσαμικό ξίδι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε γυρνώντας το στη διάρκεια του ψησίματος και από τις δύο πλευρές.
Μόλις ροδίσει καλά και είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Διαφορετικά ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά.

Όταν κρυώσει το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να περιμένει.
   
Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, ψιλοκομμένη gorgonzola, το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά