Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και κρασί

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και κρασί



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 μικρό κόκκινο λάχανο
2 πράσινα μήλα
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κρεμμύδι
150 ml κόκκινο κρασί ξηρό
1 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
12 γραμμάρια βούτυρο
2-3 γαρύφαλλα
1-2 ξυλάκια κανέλας
αλάτι
πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Πετάμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου, το κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κοτσάνι και το ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.

Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Τοποθετούμε μια στρώση λάχανο στον πάτο μιας κατσαρόλας, ρίχνουμε από πάνω λίγο κρεμμύδι, λίγο από τα μήλα, λίγο ξύσμα πορτοκάλι, 1 ξυλάκι κανέλα, 1-2 γαρύφαλλα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε δημιουργώντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί.

Προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο σε κομματάκια.

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να βράζει, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά