Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με γαρίδες και ρύζι

Σαλάτα με γαρίδες και ρύζι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

150 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
20 μικρές γαρίδες (χωρίς το κέλυφος) καθαρισμένες
4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια σπανάκι και ρόκα ανάμεικτα
1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και ανοίγουμε τη φωτιά στη μέγιστη ένταση.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε απαλά και λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, ρόκας και σπανάκι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά