Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με φακές, καρότα και κόλιανδρο

Σαλάτα με φακές, καρότα και κόλιανδρο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι φακές πλυμένες  
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 - 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3/4 σπόρους κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμου
340 γραμμάρια καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο


 

Εκτέλεση

Ρίχνετε τις φακές, το αλάτι το δαφνόφυλλο και νερό μέχρι να καλύψει τις φακές σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε για αρχή σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράζετε για 15 -20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα τηγάνι κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το σκόρδο πάρει λίγο χρώμα, προσθέστε τα μυρωδικά. Ανακατέψτε μαζί για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από την εστία και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Έπειτα σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε τα καρότα για 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζετε από την εστία και μεταφέρετε στο μπολ με το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Στη συνεχεία σουρώνετε τις φακές και τις ρίχνετε στο μπολ με τα καρότα.
Προσθέστε το κόλιανδρο άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Προσθέστε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Πασπαλίστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά