Σαλάτα με φακές, φέτα και δυόσμο

by sidagi.gr
703 προβολές

Υλικά:

Για 4- 6 άτομα

2 φλιτζάνια φακές
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια αγγούρια κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
3/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση:

Εύκολη και πρωτότυπη σαλάτα με χαρακτηριστική νότα δροσιάς στο μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις φακές με το σκόρδο, 2 δαφνόφυλλα και νερό μέχρι να καλύψει τις φακές. Βράζετε για 10 με 15 λεπτά σε χαμηλή εστία με κλειστό καπάκι.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα και στραγγίξτε τις φακές.
Αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

Για τη βινεγκρέτ
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί τη μουστάρδα, αλάτι και το ξύδι. Ραντίστε με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα αγγούρια ψιλοκομμένα, τις φακές, τις ελιές ψιλοκομμένες, δυόσμο χοντροκομμένο και τη βινεγκρέτ. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα