Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα με άγρια ρόκα, ραπανάκια και μπρεζαόλα

Σαλάτα με άγρια ρόκα, ραπανάκια και μπρεζαόλα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
3 φέτες ψωμί
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μικρά μαρούλια
1 μικρή χούφτα από άγρια ρόκα
100 γραμμάρια ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
20 μαύρες ελιές
2 αυγά βραστά
80 γραμμάρια αλαντικό μπρεζάολα, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για το ντρέσινγκ
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο


 

Εκτέλεση

Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και κόψτε σε ψιλά καρέ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το ψωμί και ζεσταίνετε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε απ’ το τηγάνι και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή και αφαιρέστε την σκελίδα σκόρδου από το ντρέσινγκ.

Στη συνέχεια ρίχνετε το μαρούλι χοντροκομμένο, τη ρόκα, τα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και τις ελιές σε μια πιατέλα, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τα αυγά σε τέταρτα, την μπρεζαόλα κομμένη σε λεπτές φέτες και το ψωμί και προσθέστε τα στη σαλάτα. Τέλος απλώστε πασπαλίστε με  την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά