Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα Lyonnaise από τη Γαλλία

Σαλάτα Lyonnaise από τη Γαλλία



Υλικά

1 ή 2 πράσινες σαλάτες
2 φέτες μπέικον
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλκάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
κρουτόν
αλάτι
πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά.
Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
Το βάζουμε σε ενα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσει.
Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν σταματήσει ο βρασμός, σπάμε το τσόφλι του αυγού και το ρίχνουμε μέσα.

Σε μερικά λεπτά το αυγό είναι έτοιμο.
Χτυπάμε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο την πράσινη σαλάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.

Ρίχνουμνε από πάνω τη σος που φτιάξαμε.
Βάζουμε στο κέντρο της σαλάτας το αυγό.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά