Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σαλάτα Francillon

Σαλάτα Francillon



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Μισό κιλό μικρές πατατούλες
1 κιλό μύδια στο ζουμί τους χωρίς τα κελύφη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
2 φλιτζάνια φυλλαράκια ρόκα
4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη σως

1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μην παραβράσουν. Tις κρυώνουμε και τις κόβουμε στα δύο.

 

Στραγγίζουμε τα μύδια από το νερό τους και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά με το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Tα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα φύλλα της ρόκας, τις πατάτες, το κρεμμυδάκι και τα μύδια. Xτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce και την ανακατεύουμε καλά με τη σαλάτα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά