Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι

Ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 κουταλιές της σούπας σκόρδο
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
1 κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας νερό
Αλάτι
500 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό  ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού ταχίνι

 


 

Εκτέλεση

Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με λίγη σόδα.
Τη επομένη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν τα βγάλουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο μίξερ και τα πολτοποιούμε καλά.

Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Στο τέλος προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό για να αραιώσει λόγο το μείγμα.

Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 5 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά