Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια portobello

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια portobello



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κούπα τσαγιού ελιές κομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κούπα τσαγιού ξίδι
1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ρόκα
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
3-4 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες τσαγιού μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδo


 

Εκτέλεση

Κόβουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σάλτσα τη ρίγανη, μαρούλι και ρόκα ψιλοκομμένα, το αλατοπίπερο, τις ντομάτες και τις ελιές.

Αναδεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις κρυώσει, κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε τη σάλτσα για 1 μέρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τη δοκιμάσουμε. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω σε ζεστά ζυμαρικά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά