Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και σως ροκφόρ

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και σως ροκφόρ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
60 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους (αν δεν έχουμε αντικαθιστούμε με λευκό τυρί της επιλογής μας π.χ μανούρι, φέτα)
600 γραμμάρια πράσινη σαλάτα (αϊσμπεργκ, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο) ή 1 λόλα πράσινη
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

Για τη σως
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο


 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να περιμένει.
   
Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά