Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατατοσαλάτα με πέστο βασιλικού και ελαιόλαδο

Πατατοσαλάτα με πέστο βασιλικού και ελαιόλαδο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
Αλάτι
Πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο για το βράσιμο
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
100 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τα σκόρδα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και άλλα 25 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τα σκόρδα και τις φυλάξτε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε το κουκουνάρι μεχρι να πάρει χρώμα και αμέσως αφαιρέστε από την εστία.
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα 80 γραμμάρια από το κουκουνάρι το σκόρδο και τα 200 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.

Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε το πέστο με τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 20 γραμμάρια κουκουνάρι και σερβίρουμε.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό περιέχει όλη τη μοναδικότητα και τη ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από επιλεγμένους ελαιώνες της Πελοποννήσου. Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς «στολίζουν» τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά