Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και σέλινο

Πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και σέλινο



Υλικά

Για τη σαλάτα
1 κιλό πατάτες baby  
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
80ml (1/3 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σέλινο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
ρίγανη  
Αλάτι
Πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
αλάτι
1/4 κούπας μαγιονέζα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι


 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC. Τυλίξτε κάθε πατάτα  και κρεμμύδι σε αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Ψήνετε για 1 1/2 ώρα. Ξετυλίξτε και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τα κόψετε. Καθαρίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Κόβετε τις πατάτες στη μέση και κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες. Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα, ραντίστε με λίγο λάδι, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό και σέλινο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Για το ντρέσινγκ
Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ρίξτε το πάνω στη σαλάτα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά