Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λαχανοσαλάτα με καρότο και μήλο

Λαχανοσαλάτα με καρότο και μήλο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο λευκό
200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
1 κομμένο πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
Χυμό απο ένα λεμόνι
1 φλιτζάνι καφέ νερό
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας λάδι για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το κόκκινο λάχανο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και τη ρόκα.
Τα αλατίζετε καλά , τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου.

Αμέσως μετά σουρώνετε τη σαλάτα από τα υγρά που έχει κατεβάσει, τη βάζετε σε μια καθαρή σαλατιέρα, ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνετε με το ξύδι, το λάδι για το σερβίρισμα.
Μπορείτε τη σαλάτα να τη συντηρήσετε στο ψυγείο χωρίς να τη περιχύσετε με λάδι τουλάχιστον για 2 μέρες. Θα ρίξετε το λάδι τη στιγμή του σερβιρίσματος.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά