Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ανάμεικτη σαλάτα με ραντίτσιο, gorgonzola και καρύδια

Ανάμεικτη σαλάτα με ραντίτσιο, gorgonzola και καρύδια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα
1 ραντίτσιο ψιλοκομμένο
60 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα (σπανάκι, μαρούλι, λόλα πράσινη)
1 μήλο  καθαρισμένο και  κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζάνι ψημένα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι σπόρους ρόδι
85 γραμμάρια τυρί gorgonzola θρυμματισμένο


 

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βαλσαμικό ξίδι μαζί με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σιγά- σιγά ρίχνετε το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα.
Πολτοποιήστε το σκόρδο και ρίξτε το στο ντρέσινγκ.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε στην άκρη.

Για τη σαλάτα
Κόψτε το ραντίτσιο στη μέση, αφαιρέστε τον πυρήνα και ψιλοκόψτε το φέτες. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το ραντίτσιο μαζί με την ανάμεικτη σαλάτα.
Προσθέστε τα κομμάτια μήλου, καρύδια, και τους σπόρους ροδιού. Σιγά- σιγά προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε τη σαλάτα με το θρυμματισμένο τυρί gorgonzola και σερβίρετε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά