Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χυμός σταφύλι

Χυμός σταφύλι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τον χυμό
½ κιλό μαύρα σταφύλια
 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο νερό
Μια πρέζα αλάτι

Εξαρτήματα
Ένα σουρωτήρι
1 μεγάλη κατσαρόλα 12 λίτρων
Ένα πολύ μεγάλο κόσκινο


 

Εκτέλεση

Πλένετε τα σταφύλια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό βράζετε μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν στην κορυφή.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει.
Χωρίστε τη σάρκα των σταφυλιών από τους σπόρους. Στη συνέχεια ρίχνετε ξανά τα σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό.

Ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά σουρώνετε το μείγμα με τα σταφύλια σε ένα μεγάλο κόσκινο πιέζοντας τα για βγάλουν όσο περισσότερο χυμό γίνεται.
Τέλος προσθέστε μια πρέζα αλάτι και  σουρώνετε τον χυμό σε μπουκάλια και σφραγίστε. Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ανακατεύετε ελαφρά τον χυμό πριν σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά