Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτική βυσσινάδα

Σπιτική βυσσινάδα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κιλό ζάχαρη
2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
1 κιλό βύσσινο


 


 

Εκτέλεση

Με άφθονο νερό πλένουμε τα βύσσινα, βγάζουμε τα κοτσάνια τους και τα στύβουμε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.
Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο χυμό.

Βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι, όχι πολύ πηχτό σαν των γλυκών του κουταλιού.
Προσθέτουμε στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα τη βάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια.

Στο ποτήρι μας βάζουμε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με νερό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.3
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά