Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ροζ λεμονάδα

Ροζ λεμονάδα



Υλικά

Για 8-10 άτομα

Για το σιρόπι βατόμουρου
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό βατόμουρα, πλυμένα

Για τη λεμονάδα
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
πάγος
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
 
 


 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι βατόμουρου
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε τα βατόμουρα, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα, περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.

Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα  μπολ.
Αφαιρείτε τα βατόμουρα. Καλύψτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη λεμονάδα
Ρίχνουμε το νερό, χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνια από το σιρόπι βατόμουρου σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατώστε για να συνδυάσετε.

Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον σιρόπι βατόμουρου, όπως επιθυμείτε. Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά