Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παραδοσιακός Ελληνικός καφές

Παραδοσιακός Ελληνικός καφές



Υλικά

Για 1 άτομο

1 κουταλιά του γλυκού Ελληνικό καφέ
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Νερό
Μπρίκι


 

Εκτέλεση

Διαλέγουμε το κατάλληλο μπρίκι.
Τοποθετούμε νερό στο μπρίκι.
1 κουταλάκι καφέ και ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε τον καφέ μέχρι να φουσκώσει.
Εάν έχουμε φτιάξει πάνω από ένα καφέ θα σερβίρουμε από μικρή ποσότητα σε κάθε φλιτζανάκι για να έχουν όλα καϊμάκι. Στη συνέχεια θα γεμίσουμε τα φλιτζανάκια.
Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία εγώ πάντα πίνω διπλό τον καφέ μου και γι’ αυτό χρησιμοποιώ μεγάλο φλιτζάνι.

Ο σκέτος φυσικά γίνεται χωρίς ζάχαρη
Ο με ολίγη γίνεται με ½ κουταλάκι ζάχαρη
Ο μέτριος γίνεται με 1 κουταλάκι, κοφτό, ζάχαρη
Ο γλυκύς γίνεται με 2 κουταλάκια, κοφτά, ζάχαρη


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.8
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά