Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λεμονάδα με μούρα

Λεμονάδα με μούρα



Υλικά

Για 8-10 άτομα

Για το σιρόπι μούρου
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό μούρα, πλυμένα

Για τη λεμονάδα
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
πάγος
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες


 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι μούρου
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε τα μούρα, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μούρα, περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.

Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα  μπολ.
Αφαιρείτε τα μούρα. Καλύψτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη λεμονάδα
Ρίχνουμε το νερό, χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνια από το σιρόπι μούρου σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατώστε για να συνδυάσετε.

Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον σιρόπι μούρου, όπως επιθυμείτε. Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά