Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σουφλέ με πουρέ πατάτας και Flora

Σουφλέ με πουρέ πατάτας και Flora



Υλικά

Για 6 άτομα

6-8 μεγάλες πατάτες βρασμένες
150 γραμμάρια Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)
200 ml κρέμα γάλακτος
5-6 φέτες μπέϊκον (κομένο και ελαφρά σοταρισμένο)
5 -6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
2 κρόκους αυγών (ελαφρά χτυπημένους)
4 ασπράδια
λίγο μοσχοκάρυδο
500 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora soft με βούτυρο. Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το flora και την κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλατοπιρώνουμε και ανακατεύουμε καλά.  
Αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε απαλά με το υπόλοιπο τυρί.
Απλώνουμε πάνω από το μίγμα του πουρέ τη μαρέγκα με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του σουφλέ.

Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)

Προετοιμασία: 45- 50 λεπτά
Ψήσιμο: 30 - 35 λεπτά


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά