Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χρωματιστά αυγά

Χρωματιστά αυγά



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι ξίδι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι φλούδες λεπτές από παντζάρι
4 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικά
12 αυγά ή λιγότερα


 


 

Εκτέλεση

Ρίχνετε  το ξίδι, νερό, ζάχαρη, αλάτι, και τα μπαχαρικά σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τα αυγά και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί το αλάτι και τη ζάχαρη για περίπου 8 με 9 λεπτά.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τα αυγά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά.
Αφού κρυώσουν ξεφλουδίζουμε και τα τυλίγουμε με τις φλούδες από τα παντζάρια και τα αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά και μετά ξεβγάζουμε ελαφρά με νερό και είναι έτοιμα.

Τα συνοδεύουμε με μαγιονέζα. Διατηρούνται στο ψυγείο για 2 βδομάδες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά